• VOIMAA JA PUHDASTA LIIKETTÄ

  • AMMATTITAITOISTA PARIAKROBATIAA TAIDOLLA JA KUNNIANHIMOLLA
     

    Pariakrobatia on haastava taiteenlaji, joka vaatii esiintyjiltään pitkäjänteistä kouluttautumista, kurinalaisuutta ja keskinäistä luottamusta. Duo Saraksen akrobaatit Jutta Mustaniemi ja Helena Saarela ovat opiskelleet sirkustaiteita vuosia ja hioneet tiimityöskentelyään pitkäjänteisesti. Alusta alkaen Duo Sarasta on ajanut vahva halu kehittyä. He etsivät jatkuvasti uusia haasteita ja tilaisuuksia uuden oppimiseen.

    Duo Saras on kahden sirkusammattilaisen muodostama akrobatiapari. Jutta ja Helena tapasivat ensimmäisen kerran Lahden sirkuskoulussa vuonna 2004. He jatkoivat opintojaan Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian sirkuslinjalla. Pariakrobatian harjoitteleminen sai alkunsa vuonna 2008 Turun Taideakatemiassa tehdyn yhteisen projektin myötä. Osana opintoihin kuuluvaa taiteellista harjoittelua Jutta ja Helena esiintyivät Turun Kaupunginteatterin lavalla Ronja Ryövärintytär -näytelmässä, jossa he jatkoivat vielä valmistumisensa jälkeen. Jutta Mustaniemi ja Helena Saarela perustivat Duo Saraksen valmistuttuaan Turun ammattikorkeakoulun taideakatemiasta sirkusartisteiksi ja -ohjaajiksi vuonna 2010.

    Dynaamisen pariakrobatian ohella Jutta ja Helena hallitsevat myös esiintymisen ja osaavat ottaa yleisönsä. Lisäksi molemmat ovat kokeneita ja taitavia tanssijoita. Vuosien varrella Duo Saras on esiintynyt lukuisissa häissä, avajaisissa, pikkujouluissa ja muissa tapahtumissa. Vuosien 2011 – 2013 kesäkausina he viihdyttivät yleisöä Mallorcan Viva Hotels -ketjun hotelleissa.